Feelgood Grev Turegatan

Babysimskola

Uppdatering 21/4:


För att minska risken för smittspridning av coronaviruset är folkhälsomyndighetens råd att allmänheten ska hålla ett avstånd på minst 2 meter till varandra. Denna rekommendation är svår att hålla när det gäller babysim samt simskola. Med anledning av detta kommer vi att skjuta på kursverksamheten till efter sommaren.

Uteblivna lektioner helgen 14/3 - 15/3 kommer att tas igen helgen 15/8 - 16/8, samma kurstider som tidigare, se tiderna längre ned på denna sida.

Ni som redan hade hunnit bokat in er på vårterminens ”kursstart 2” som skulle ha startat helgen 16/5 - 17/5 kommer att behöva boka om er på nytt till höstens kurstart då vi behöver makulera alla bokningar i vårt bokningssystem, vi beklagar detta extra jobb.

Tillfälle att ta igen om ditt barn vart sjuk vid något tillfälle under omgången för kursstart 1 på vårterminen 2020, detta tillfälle sker lördag 22/8. OBS andra tider vid detta tillfälle! Föranmälan måste därför ske senast 15/8 till: gun.jonsson@feelgood.se

Vid frågor kontakta gärna:gun.jonsson@feelgood.se

 

Simkunnighet ger trygghet och glädje. Låt ditt barn starta en spännande resa i vattnets underbara värld.

Målet med Feelgoods simskola är att barnen ska få en god vattenvana samt att utveckla varje barns simning utifrån den nivå barnet befinner sig på. Vi arbetar i små grupper där varje barn har möjlighet att inspireras av våra välutbildade instruktörer. I simskolan utvecklas barnen socialt, motoriskt och intellektuellt. Vattnet möjliggör ett helt annat rörelsemönster än vad barnet kan utföra på land. Vi håller till på Grev Turegatan 34 i centrala Stockholm, i en bassäng med varmt och skönt vatten.
 
Det är viktigt att barnet får lära sig både vattnets möjligheter och begränsningar. För dig som förälder erbjuder vi utbildning i HLR- hjärt och lugnräddning för barn 0-8 år.

Simskolan har två kursstarter per termin. Varje kurs omfattar totalt 8 tillfällen om 30 minuter och sker på lördagar och söndagar.

Se mer specifik beskrivning av kurserna längre ned på denna sida.

 

Kursstart 1 för hösten 2020

Lördagar 29/8 – 17/10. Totalt 8 tillfällen.

09.30 Simskola steg 4
10.00 Simskola steg 2
10.30 Babysim nybörjare
11.00 Minisim
11.30 Miniplask
12.00 Simskola steg 3
12.30 simskola steg 2
13.00 Simskola steg 1
13.30 Simskola steg 1
14.00 Pt

Söndagar 30/8 – 18/10. Totalt 8 tillfällen.

13.20 Babysim nybörjare
13.50 Minisim
14.20 Babysim fortsättning

Tillfälle att ta igen:

Tillfälle att ta igen om ditt barn har varit sjuk vid något tillfälle under omgången för kursstart 1 på höstterminen 2020, detta tillfälle sker lördagen 24/10.

Obs! Det kommer vara andra kurstider denna helg och därför endast föranmälan till detta tillfälle, senast 17/10 till: gun.jonsson@feelgood.se

 

Kurstart 1 för våren 2020 (denna kursstart står endast kvar för info om tider för det uteblivna tillfället 14/3 - 15/3 som kommer tas igen 15/8 - 16/8 på samma tider som nedan)

Lördagar 25/1- 14/3. Totalt 8 tillfällen.

09.30 Simskola steg 1
10.00 Simskola steg 2
10.30 Babysim nybörjare
11.00 Minisim
11.30 Miniplask
12.00 Simskola steg 3
12.30 Minisim
13.00 Simskola steg 1
13.30 Simskola steg 3
14.00 Pt

Söndagar 26/1 - 15/3

13.20 Babysim nybörjare
13.50 Minisim
14.20 Babysim fortsättning

 

Pris simskola: 1480 kr

Pris minisim/babysim: 1800 kr
 

Vid specifika frågor angående simskola/minisim/babysim och personlig träning i bassängen.
Kontakta Gun Jonsson: gun.jonsson@feelgood.se


Babysim / Simskola / Minisim / Miniplaskskola

Vi simmar med max 8 barn i gruppen. Instruktören har då möjlighet att ge uppmärksamhet till varje barn. Båda föräldrarna har möjlighet att delta, vi rekommenderar att en förälder är med i vattnet och den andra föräldern är med på land för att ta emot barnet efter simstunden. Vi strävar efter att barnet ska få en så lustfylld upplevelse som möjligt i vattnet.
Lekfullhet, trygghet, glädje och social gemenskap går som en röd råd genom samtliga kurser. Sång, kontinuitet och lekfulla övningar lockar till utveckling av simningen.

Då det blir vått på golven rekommenderar vi att både barn och föräldrar har badskor på sig. För små barn rekommenderar vi skor från: www.imsevimse.se. Blöjbarn behöver en tätt åtsittande badbyxa för babysim.
Instruktörerna är utbildade i samarbete med SLS- svenska livräddningssällskapet samt utbildade i Bojfriend.

Babysim nybörjare

Från ca 3 mån. Barnet får vänja sig vid den nya miljön både på land och i vattnet. Simmet främjar barnets kroppsuppfattning och är en mysig stund tillsammans med föräldern. Barnet hittar flytläge och trygghet i vattnet och lär sig att på olika sätt ta sig fram.


Babysim fortsättning

Från ca 6 mån-12 mån. Utveckling av simning och trygghet fortsätter både ovan och under vattnet. Barnet lär sig att ta sig i och ur poolen. Glädje, kontinuitet och lekfullhet lockar barnet att utveckla sin vattenvana.

Miniplask

Från ca 1-2 år. Barnet blir allt mer självständig i vattnet. Klarar att ta sig fram på egen hand. Klarar att klättra upp ur poolen och dyka ner i vattnet. Vi bubblar, flyter och glider fram i vattnet. Barnet får träna på att rotera mellan mage/rygg för att kunna vila i vattnet och även träna på att sparka sig fram på egen hand.

 
Minisim

Från ca 2-4 år. Barnen tränar genom lekfulla övningar på de olika simsätten. De kan gå kursen flera omgångar för att bli redo för nästa steg.
Barnet förbereds för simskolan eller lär sig redan nu att simma.
En förälder är med i vattnet.

Simskola

Från ca 4-6 år. Barnet blir alltmer redo för de olika simsätten. Vi jobbar fortfarande lekfullt för att locka barnet att uppleva simningen på ett lustfyllt sätt. För att vara redo att vara i vattnet utan förälder bör barnet tidigare ha gått med förälder i minisim (se ovan). Simskolan finns i 3 steg, barnets utveckling i vattnet avgör när barnet kan gå vidare till nästa steg.

Simskola steg 1    
-    Att kunna vara i vattnet utan förälder
-    Att kunna ta instruktioner av simläraren
-    Kunna doppa ansiktet
-    Viss flytvana
-    Hoppa från kanten
-    Med flythjälpmedel kunna ta sig fram i vattnet
-    Börja glida med simhjälpmedel
-    Börja hitta balansen i vattnet
-    Vi provar på de olika simsätten; bröst, ryggsim och crawl
-    I denna grupp inriktas inlärning arm- och ben-tag separat. Dessa kombineras så småningom beroende på barnets motorik.
-    Klädsim
-    Mål: vårt mål är att utveckla barnets vattenvana. Vi lägger grunden till tekniken i simmet.

Simskola steg 2
-    Varierar sim med och utan simhjälpmedel
-    Vi dyker från kanten
-    Vi glider utan simhjälpmedel
-    Kombinerar arm och bentag i de olika simsätten
-    Vi simmar längre sträckor
-    Barnet flyter utan hjälpmedel
-    Simmar ovan och under vattenytan
-    Klädsim
-    Mål:  flyta självständigt och kunna simma 2-3 m utan simhjälpmedel

Simskola steg 3
-    Vi simmar utan simhjälpmedel
-    Finslipning av teknik
-    Flyter utan simhjälp
-    Olika dyk från kanten
-    Trampar vatten
-    Klädsim och livräddning
-    Mål: Flyta självständigt. Trampa vatten.  Simma 10 meter och uppåt.

Simskola steg 4
-    Vi simmar utan simhjälpmedel
-    Vi fortsätter finslipa och utveckla  teknik i de olika simsätten
-    Flyter utan simhjälp
-    Olika dyk från kanten
-    Trampar vatten
-    Klädsim och livräddning
-    Mål: Flyta självständigt. Trampa vatten.  Simma 15 meter och uppåt.

 

Personligt kurstillfälle

Vi erbjuder även personligt kurstillfälle med simträning för både barn och vuxna.

Pris:

1 st kurstillfälle - 650 kr
2 st kurstillfällen - 1125 kr
4 st kurstillfällen - 2250 kr


Personligt kurstillfälle som bokats in kan endast avbokas vid sjukdom, avbokningen ska då inkommit senast 24 timmar innan utsatt tid. Vid senare avbokning utgår full betalning för det inbokade tillfället. Då bassängen är mycket uppbokad kan avbokat tillfälle endast tas igen i mån av plats, inom 3 månader. Outnyttjade klipps återköps ej.

 

OBS! Vi ber dig att noggrant läsa igenom varje steg nedan innan du klickar dig vidare på "Boka kurs"-ikonen längst ned på sidan.


Det är viktigt att samtliga steg i bokningen genomförs och att du därefter får en bekräftelse på bokningen till den mejladress du angivit, i annat fall har bokningen ej gått igenom.

*Efter att du klickat dig vidare på "Boka kurs" ikonen nedan väljer du  den kurs du vill boka genom att klicka ”Boka” på aktuell grupp.

*Fyll i kursdeltagarens namn och klicka dig vidare på "Boka".

*I nästa steg loggar du in med dina inloggningsuppgifter om du redan är befintlig kund. Är du ny kund behöver du registrera dina uppgifter genom att klicka på ikonen "Registrera".

*Därefter behöver du fullfölja bokningen genom att klicka på "Boka kurs" högst upp i menyfältet.

*Fyll i deltagarens namn igen och klicka dig vidare på "Boka".

*Fullfölj därefter bokningen genom att klicka på ”Bekräfta”.

*Därefter ska du inom någon minut få en bokningsbekräftelse skickad till din mejl. Får du ingen bekräftelse till din mejl behöver du kontakta oss för support på: grevturegatan@feelgood.se