Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Bar

Skadligt bruk

Det är viktigt att förebygga och fånga upp skadligt bruk i arbetslivet då det orsakar stora kostnader och skador. Det finns signaler och verktyg för att upptäcka problem med skadligt bruk i tid, innan det får stora konsekvenser för arbetsplatsen. Vi hjälper er med allt ifrån en uppdaterad och modern policy till utredning och behandling i individärenden.

Vi är experter på skadligt bruk. 

Bild
Alna byter namn

Alna byter namn till Feelgood 15 maj 2023

Alna förvärvades av hälsoföretaget Feelgood i januari 2020 och som del i specialistområdet skadligt bruk byter nu Alna namn till Feelgood.

Bild
psykisk ohälsa man

Mycket att tjäna på tidiga hälsoinsatser

Att tidigt se medarbetare som drabbats av eller riskerar ohälsa är väldigt viktigt. Inte bara för individen som mår dåligt utan för hela företagets ekonomi. 

Bild
vinglas

Att förebygga skadligt bruk på arbetsplatsen

En av fem medarbetare har ett skadligt bruk eller beroende. Såväl alkohol- som narkotika- och spelproblem upptäcks ofta för sent, när det redan blivit ett problem och fått synbara konsekvenser både för den enskilde medarbetaren och arbetsplatsen.

Bild
grupp män i möte

Arbetsgrupper behöver handledning

En arbetsgrupp är aldrig starkare än den svagaste länken. Det kan få ödesdigra konsekvenser för arbetsplatsen när en grupp råkar ut för att en person blir beroende av alkohol eller droger. Ofta innebär det att hela arbetsgruppen behöver hjälp.

Våra vanligaste tjänster