Hoppa till huvudinnehåll
Sveriges Friskaste Företag logotyp

Om utmärkelsen Vi belönar de goda exemplen

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag är instiftad av Feelgood.  Alla företag och organisationer är välkomna att delta, privat som offentligt, oberoende av bransch eller storlek, och oberoende av om man är kund hos Feelgood eller inte. 

Feelgood utser varje år Sveriges friskaste företag. Utmärkelsen syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö. 

Människor som mår bra, jobbar bra, och när människor jobbar bra går företagen bra. Att systematiskt och förebyggande arbeta med arbetsmiljö och hälsa leder till förbättrad produktivitet och sänkta kostnader. Allt fler organisationer ser en hållbar och hälsosam arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av sin verksamhetsstrategi. 

Med Sveriges friskaste företag vill Feelgood inspirera företag och organisationer att arbeta mer systematiskt med sin arbetsmiljö och hälsa. Tillsammans skapar vi ett hållbart och framgångsrikt arbetsliv där människor mår bättre.

Nominering och urvalsprocess

Sveriges friskaste företag är en årlig utmärkelse. Nomineringsperioden öppnar i december. Urvalsprocessen omfattar i första steget ett antal frågor, varefter de kandidater som går vidare analyseras djupare.

De faktorer som utvärderas har sin utgångspunkt i forskning om vad som skapar friska organisationer, samt i Feelgoods erfarenhet från 20 års arbete med att skapa friska arbetsplatser där människor mår bra och presterar. Deltagarna får svara på frågor inom framför allt dessa fyra områden:

  1. Systematiskt arbetsmiljöarbete
  2. Ledarskap
  3. Medarbetarskap och delaktighet
  4. Hälsa och hållbart arbetsliv

Finalister och vinnare 

Tävlingen är öppen för alla företag och organisationer runt om i landet. Vi utser ett antal finalister, och vem som vinner den nationella titeln avgörs av vår externa jury och presenteras i maj.