Hoppa till huvudinnehåll
lysande frågetecken

Frågor och svar Allt du behöver veta om hur du nominerar

Vem kan delta? 
Vi välkomnar alla organisationer och företag, oavsett bransch eller storlek, privat eller offentligt. Deltagarna behöver inte vara kunder till Feelgood. Nominera er själva, och tipsa gärna vänner och bekanta.

Varför ska man vara med? 
Vilken arbetsgivare vill inte bli utsedd till Sveriges friskaste företag? Utöver äran och ett diplom får såväl vinnaren som finalisterna en fantastisk chans till marknadsföring. Både internt för att skapa stolthet och externt för att marknadsföra sig själva, inte minst som en attraktiv arbetsplats. Tidigare finalister och vinnare har fått stor uppmärksamhet i media.

Att delta ger också insikt i vilka frågor och områden man behöver ha koll på för att vara en frisk organisation. Att inte gå vidare ger kunskap om var det brister och hur man kan förbättra sig. Det kan vara starten på en process som leder till förbättrad hälsa och större chanser nästa år.  

Vad får den som nominerar?
Förutom chans att vinna så får alla som nominerar en kostnadsfri digital arbetsmiljöutbildning. Välj mellan den högaktuella Skapa förutsättningar inför återvändandet till arbetsplatsen och Grundläggande stressutbildning. Utbildningen gäller för en person (dig själv eller någon du väljer att ge bort den till), under två månader.

Vilka kriterier används i urvalet?
Vi bedömer nominerade företag inom fyra områden: systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv. Vi utgår från de faktorer som enligt forskning kännetecknar friska organisationer. 

När och hur?
Nomineringen är öppen från 21 december 2022 - 31 januari 2023. Nominera genom att svara på 20 kryssfrågor i vår enkät (som du hittar här), det tar bara några minuter. Lämpligen är det HR-chef som svarar, eller VD eller annan i ledande befattning med insyn i dessa frågor.

De som efter ett första urval går vidare till steg 2 kontaktas för fler frågor. Då går vi mer på djupet och ni får beskriva hur ni arbetat med olika delar. 

Finalisterna presenteras i april 2023. Vinnarföretaget utses sedan av en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa. Sveriges friskaste företag 2023 presenteras i maj 2023. 

Fler frågor? 
Hör gärna av dig till oss på marknad@feelgood.se.