Hoppa till huvudinnehåll
SISAB vinnare

Vinnare 2021 SISAB är Sveriges friskaste företag

För femte året i rad utses Sveriges friskaste företag av Feelgood. 2021 års vinnare och den trefaldiga finalisten SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, utmärker sig med ett starkt medarbetarengagemang. Företaget involverar kollegorna i det systematiska arbetsmiljöarbetet genom att lyssna till och uppmuntra medarbetare.

Med Sveriges friskaste företag vill Feelgood inspirera och lyfta goda exempel på arbetsgivare som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Utmärkelsen delas ut till SISAB med följande motivering: 

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, lyssnar på sina medarbetare och sätter hälsan i första rummet. Det aktiva och långsiktiga arbetsmiljöarbetet är systematiskt och väl förankrat. Löpande dialog främjas genom chefsforum och lunchsändningar, och nya arbetssätt skapas av chefer och medarbetare tillsammans. Medarbetarinitiativet HÄLSAB stöttas av HR och ledning och har fått hela företaget i rörelse. Det starka medarbetarengagemanget visas också i värderingsgruppens arbete som främjar inkludering, välmående, samarbete och lärande. Värderingsambassadörer skapar sammanhållning över avdelningsgränserna. Därför är SISAB Sveriges friskaste företag 2021.

SISAB har huvudkontor vid Globen i Stockholm och har cirka 280 anställda.

På bilden från vänster:
Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood
Joachim Morath, VD Feelgood
Karren Fells, HR-chef SISAB
Claes Magnusson, VD SISAB

– Vilken glädje, stort tack för utmärkelsen. Den stolthet jag känner för mina kollegor och allt som vi gjort tillsammans vet inga gränser nu när vi kan kalla SISAB för det friskaste företaget i Sverige. Det finns så många kloka medarbetare och ledare på SISAB som bidrar till att göra vår arbetsmiljö lite bättre varje dag, så att vi alltid har fokus på vårt viktiga uppdrag. Tack till Feelgood och tack till alla vardagshjältar på SISAB, säger Claes Magnusson VD SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB.

– SISAB är finalist för tredje året i rad och med sitt uthålliga och långsiktiga arbetsmiljöarbete är de värdiga vinnare av utmärkelsen Sveriges friskaste företag. Med ett unikt intresse och lyhördhet för sina medarbetare är SISAB en arbetsplats där friskfaktorer prioriteras och värdesätts, vilket har gett goda resultat, säger Göran Hägglund, juryns ordförande.

På andra plats hamnar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som genom ett aktivt medarbetarskap och chefer som lyfter friskfaktorer skapat en positiv spiral i en utmanande miljö.

Tetra Pak tar tredjeplatsen, med arbetsmiljö som en självklar plats på ledningens agenda. Med god systematik och generösa resurser för både proaktiva och stödjande insatser byggs en inspirerande, trygg och inkluderande kultur.

På en hedrande delad fjärde plats kommer Derome, Löf och Nacka kommun. Samtliga finalister har gjort ett mycket gott arbete med sin arbetsmiljö och hälsa. Företagen bedöms på åtgärder som har gett konkreta resultat för både individen och organisationen inom arbetsmiljö, ledarskap, hälsa och medarbetarskap.


Mer om alla finalisterna