Hoppa till huvudinnehåll

Feelgoods Jobbhälsorapport 2021

kvinna på jobbet
Plats
Digitalt
Pris
Kostnadsfritt
Datum
2022-02-07, 13:00-14:30
Anmäl dig här

Sju av tio tillfreds med tillvaron - räcker det?

Feelgoods Jobbhälsorapport 2021 visar att ett välmående i privatlivet är starkt korrelerat med ett välmående på jobbet - och vice versa. Idag svarar tre av tio att de inte är helt tillfreds med sin tillvaro vilket har en stark påverkan på hälsan både på och utanför jobbet.

För femte gången presenterar Feelgood Jobbhälsorapporten som baseras på data ur hälso-, arbetsmiljö- och livsstilsundersökningar som Feelgood genomför åt sina kunder. Årets rapport redovisar svar både från en 10-årsperiod och från år 2020 med drygt 16 000 personer som har svarat på frågor om synen på arbetsplatsen, den egna hälsan, livsstil och synen på tillvaron generellt. Svaren ger tillsammans en helhetsbild av sambandet mellan hälsa, arbetsmiljö och livsstil.

En del siffror visar att vi mår bättre än vi kanske tror. Det framgår också tydliga behov av förbättring och fortsatta insatser - siffror vi inte bör nöja oss med. Det här är viktiga frågor för arbetsgivare.

Välkommen till vår livesändning där vi presenterar Feelgoods Jobbhälsorapport 2021. En panel bestående av experter, analytiker och arbetsgivare diskuterar friskfaktorer och hur vi kan stärka såväl arbetsliv som privatliv för ännu fler.

Program 

Feelgoods Jobbhälsorapport 2021
Statistik och analys - det viktigaste ur rapporten.
Petter Odmark, analyschef Reform Society

Paneldiskussion
Vad innebär rapportens resultat i praktiken? Största utmaningarna, viktigaste friskfaktorerna.

Faysal Rawandozi, chefspsykolog Feelgood
Daphne Enstam, chefsläkare Feelgood
Petter Odmark, analyschef Reform Society
Karren Fells, HR-chef SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB (2:a plats i Sveriges friskaste företag 2020)

Moderator: Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood

Du kommer att kunna ställa frågor i en chatt under sändningen.

Anmälan

Eventet är kostnadsfritt och livesänds digitalt. Klicka på "Anmäl dig här" ovan för att anmäla dig. Tipsa gärna dina vänner och kollegor. Vi riktar oss till chefer, HR och andra som är engagerade i arbetsmiljöfrågor.

Har du frågor? Hör gärna av dig till oss på info@feelgood.se.

Varmt välkommen!


Feelgoods Jobbhälsorapport

Jobbhälsorapporten baseras på Feelgoods hälso-, arbetsmiljö- och livsstilsundersökning (HALU) - ett strategiskt hälsoinstrument för kartläggning av arbetsplatser, både på individnivå och för organisationen. Det mångåriga arbetet med HALU har gett Feelgood unika möjligheter att både här och nu samt över tid beskriva läget på de arbetsplatser som ingår i undersökningen.

Varje år svarar runt 20 000 personer på undersökningen som innehåller frågor som täcker faktorer på arbetsplatsen, den egna hälsan, livsstilen och synen på tillvaron mer generellt för att ge en helhetsbild av sambandet mellan hälsa, arbetsmiljö och livsstil. Det är ett brett urval av människor från olika yrken och branscher som ger en representativ bild av typiska svenska arbetsplatser med företagshälsa.

Tidigare rapporter