Hoppa till huvudinnehåll
promenad

Gå på promenad med personlig tränare 

Vi är många som har behövt bryta och byta våra rutiner. Bland annat när vi jobbar på distans och vill få till vardagsmotionen ändå. Att titta på stegräknaren och inse att du vid lunchtid tagit 800 steg kan ge en viktig signal om för lite rörelse. På med skorna och in med hörlurarna, här ska promeneras. Feelgood Plus personlige tränare Peter Sjödin ger dig några motiverande tips.

Att skapa en ny rutin tar tid och är inte lätt. Till och med en promenad kan ta emot. Däremot kan vi skrapa ner hindren så det blir lättare att ta sig över.

  • Gå åt olika håll för att upptäcka hemkommunen och inte tröttna. 
  • Titta på naturen och se årstiderna. Just nu kan det vara bra att försöka övertyga sig själv att längta efter skiftningen i löven och den första frosten under promenader. För den kommer oavsett och troligtvis kommer du även då behöva hitta rörelse i vardagen hemmavid.
  • Nicka leende åt andra hemarbetande; det är bra för psyket att känna sig lite social. 
  • Din smarta telefon är fylld med bra musik, poddar och sommarpratare som kanske gör det lättare att koppla bort jobbet för en stund och samtidigt få in rörelse på ditt hälsokonto. 
  • Din telefon har ju också en stegräknare så varför inte tävla mot dig själv. Om du i genomsnitt gick 7500 steg förra veckan, slå det med 1000 steg denna vecka. Hitta dina knep för en god rutin.

Ut och njut!