Hoppa till huvudinnehåll
Victor Kilén, stadsdirektör Nacka kommun

Nacka kommun finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag

På bilden: Victor Kilén, stadsdirektör Nacka kommun

För femte året i rad utser Feelgood Sveriges friskaste företag. Som en av sex finalister har Nacka kommun visat hur systematiskt arbetsmiljöarbete bidrar till friska medarbetare och god arbetsmiljö.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Nacka kommun är finalist med följande motivering:

I Nacka kommuns värderingsstyrda och tillitsbaserade organisation är varje medarbetares insats viktig, och man arbetar aktivt med likabehandling. Kommunen har väl utvecklade processer och rutiner för sitt arbetsmiljöarbete, och fokus på kontinuerlig uppföljning. Chefers resultatkontrakt och medarbetares mål- och utvecklingskontrakt gör målen tydliga för alla, och stärker förutsättningarna för engagemang och motivation. Kombinerat med forskningsbaserad ledarskapsutveckling, systematisk riskminimering och inspiration till en hälsosam livsstil möjliggör detta en god arbetsmiljö och hälsa för såväl chefer som medarbetare.

- Det är mycket hedrande att Nacka kommuns arbetsmiljöarbete uppmärksammas genom att vi utses till en av finalisterna i Sveriges friskaste företag. Vi är stolta och delar utmärkelsen med alla medarbetare, chefer, fackliga företrädare och stödresurser som arbetar för att Nacka kommun ständigt ska utvecklas som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare med arbetsmiljö- och kvalitetsprocesser i framkant, säger Victor Kilén, stadsdirektör Nacka kommun.

- Nacka kommun har visat att de tar frågan om medarbetarskap på allvar, bland annat i det ömsesidiga ansvaret mellan ledare och medarbetare. Det skapar trygghet, förståelse och en begriplig arbetssituation, vilket är framgångsrikt, säger Joachim Morath, VD på Feelgood.

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Göran Hägglund, juryordförande och Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson, tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD på Feelgood.

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Victor Kilén, stadsdirektör Nacka kommun, 070-431 96 61, victor.kilen@nacka.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Feelgood hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Företaget har idag 800 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 125 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder över 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se