Hoppa till huvudinnehåll
finalist Afa Försäkring

Afa Försäkring finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag

För fjärde året i rad utser Feelgood Sveriges friskaste företag. Som en av sex finalister har Afa Försäkring visat hur företaget har investerat i arbetsmiljö och sina medarbetares hälsa under 2020 med goda resultat.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Aldrig tidigare har arbetsgivares och chefers insatser för en sund arbetsmiljö varit mer centrala än under pandemiåret 2020.

Afa Försäkring är finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag med följande motivering:

Afa Försäkring, som försäkrar och bedriver förebyggande arbete för anställdas hälsa, lever som de lär. Det hälsofrämjande arbetet genomsyrar hela verksamheten, tillsammans med en mycket god struktur för det systematiska arbetsmiljöarbetet. Hälsofrämjande ledarskap tar en självklar plats i ledarskapsutbildningen, och medarbetarna uppmuntras och erbjuds goda förutsättningar för att ta eget ansvar för sin psykiska och fysiska hälsa. Ett nära och coachande ledarskap återspeglas i medarbetarundersökningen som visar på nöjda medarbetare som känner sig delaktiga och engagerade. Det höga engagemanget präglar även kontakten med kunderna. Därför är Afa Försäkring en av finalisterna i Sveriges friskaste företag 2020.

– Hälsa är en självklar och strategisk fråga för oss, inte minst nu under rådande pandemi. Våra chefer utbildas inom hälsofrämjande ledarskap och medarbetarna erbjuds hälsosatsningar genom olika föreläsningar och hälsoutmaningar. Nu när det är Teams-möten som gäller kör vi livesända träningspass och de som önskat har fått hemlevererat och installerat ergonomiska kontorsmöbler, säger Maria Liljenberg, HR-specialist på Afa Försäkring.

Företagen bedöms på åtgärder som har gett konkreta resultat för både individen och organisationen inom arbetsmiljö, ledarskap, hälsa och medarbetarskap.

- Trots pandemin har Afa Försäkring visat på ett gott ledarskap och systematik med sin företagshälsa under året. Tack vare det har de bevisligen en verksamhet som genomsyras av nöjda och friska medarbetare, säger Joachim Morath, VD på Feelgood.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Göran Hägglund, juryordförande och Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD på Feelgood.

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

 

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Maria Liljenberg, HR-specialist Afa Försäkring, 0722-42 59 97, maria.liljenberg@afaforsakring.se

Linda Harling, presskommunikatör Afa Försäkring, 0730-96 35 12, linda.harling@afaforsakring.se

 

Om Feelgood

www.feelgood.se