Hoppa till huvudinnehåll
Nacka kommun

Nacka kommun finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2023

För sjätte året i rad utser Feelgood Sveriges friskaste företag. Som en av sex finalister har Nacka kommun visat hur systematiskt arbetsmiljöarbete bidrar till friska medarbetare och god arbetsmiljö.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Nacka kommun är finalist för andra året i rad med följande motivering:

Nacka kommun är en tillitsbaserad organisation med stort hälsofokus, tydliga uppdrag och effektiv uppföljning. Utveckling och stöd för chefer prioriteras högt och har resulterat i ett uppskattat ledarskap. Eget ansvarstagande uppmuntras för både arbetet och den egna hälsan. Det systematiska arbetsmiljöarbetet är proaktivt och välstrukturerat med höga ambitioner. Effekten följs upp i samband med årlig utvärdering av chefernas resultatkontrakt, vilket säkerställer att arbetet bedrivs framgångsrikt i hela verksamheten. Inspiration från hälsocoach och anonymt personalstöd erbjuds för att främja hälsa, och rutiner finns för att upptäcka signaler på ohälsa hos både individer och grupper.  

- Det är mycket hedrande att Nacka kommuns arbetsmiljö- och hälsoarbete uppmärksammas genom att vi för andra gången är en av finalisterna i Sveriges friskaste företag. Vi är stolta och delar nomineringen med alla som bidrar till att Nacka kommun utvecklas som attraktiv arbetsgivare med arbetsmiljö- och kvalitetsprocesser i framkant, säger Victor Kilén, stadsdirektör Nacka kommun.

- Vi blir glada att se Nacka kommuns tydliga röda tråd i struktur och satsning på systematiskt arbetsmiljöarbete. Det är imponerande på en arbetsplats med så många medarbetare, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.  

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Carola Lemne, tidigare vd på Svenskt Näringsliv och juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson, tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, vd på Feelgood.

På bilden, främre raden från vänster: Elisabeth Carle, HR-direktör, Victor Kilén, stadsdirektör, Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, Johanna Lundqvist, gruppchef barn och familjeenheten Mellersta raden från vänster: Gina Ahmady, lönespecialist personalenheten, Katrin Ljungholm, enhetschef personalenheten, Zubeide Arslanerkekoglu, huvudskyddsombud Vision, Emelie Lönnroth, barnskötare och skyddsombud Kommunal Vilans förskola, Hanna Arvinell, huvudskyddsombud SSR, Elin Löfgren, biträdande verksamhetschef personlig assistans, Kidist Fekadu, personlig assistent personlig assistans Bakre raden från vänster: Linus Holmgren, Employer Brandingchef, Ami Öhman, biträdande rektor Vilans förskola, Susann Solanki, hälsoinspiratör och förskollärare Vilans förskola, Lina Johansson, verksamhetschef personlig assistans, Maria Arljung Gustafsson, hälsocoach och webansvarig, Ulrica Cederström, organisationspsykolog

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Elisabeth Carle, HR-direktör Nacka kommun, 070-431 91 20 elisabeth.carle@nacka.se

Victor Kilén, stadsdirektör Nacka kommun, 070-431 96 61, victor.kilen@nacka.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Vi har idag drygt 1 000 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på 155 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 1,2 miljoner medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se