Hoppa till huvudinnehåll
Bodil Garneij, Hanna Grubb och Henrik Cronmark som samordnat vår anmälan här tillsammans med några av oss aktiva Löf:are som deltog när vi fi...

Löf finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2023

För sjätte året i rad utser Feelgood Sveriges friskaste företag. Som en av sex finalister har Löf visat hur systematiskt arbetsmiljöarbete bidrar till friska medarbetare och god arbetsmiljö.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Löf är finalist för andra året i rad med följande motivering:

Ett nära och coachande ledarskap och en förflyttning till ökat självledarskap är i fokus hos Löf. Ledarskapsprogram och forum för erfarenhetsutbyte säkerställer chefers kunskaper i ledarskap, grupputveckling, arbetsmiljö och hälsostärkande åtgärder. Arbetsmiljöarbetet har god systematik med bra samverkan mellan ledning och arbetsmiljöombud. Medarbetarnas syn på arbetsmiljö, socialt klimat och återkoppling följs regelbundet, och de upplever hög delaktighet. Enligt medarbetarna är Löfs allra främsta styrka hälsa och hållbarhet, och en bredd av hälsofrämjande aktiviteter erbjuds. Medarbetarundersökningen visar mycket goda resultat som är stabila över tid.  

- Vi är så klart väldigt hedrade över att för andra året i rad ha blivit utsedda till en av tävlingens finalister. Något vi åstadkommit dels genom vårt systematiska arbetsmiljöarbete, ett arbete som bidragit till att skapa rätt förutsättningar för en god hälsa inom verksamheten. Men också genom vårt strategiska hälsoarbete, vilket i sin tur bidragit till att främja både en god hälsa och en ökad livskvalité bland våra medarbetare, säger Henrik Cronmark, HR-chef på Löf.

- Ett kul exempel på hur Löf arbetar med involvering är att de inför nomineringen till Sveriges friskaste företag frågade alla sina medarbetare vad de ville lyfta fram, säger Joachim Morath, vd på Feelgood. Ord som hållbarhet, hälsa, delaktighet och medarbetarskap låg då högst.  

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Carola Lemne, tidigare vd på Svenskt Näringsliv och juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson, tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, vd på Feelgood.

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Carl-Johan Linde, press- och kommunikationsansvarig Löf, 073-962 10 10,
Carl-Johan.Linde@lof.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Vi har idag drygt 1 000 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på 155 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 1,2 miljoner medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se