Hoppa till huvudinnehåll
Eva Söderlund Eliasson Chef Region Väst Feelgood och Johan Kvart Lagman Göteborgs Tingsrätt

Göteborgs tingsrätt är Västra Götalands läns friskaste företag – kan bli Sveriges Friskaste Företag

Göteborgs tingsrätt är Västra Götalands läns friskaste företag och går nu vidare som en av sju nominerade i landet till att vinna utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2019. Priset, som i år delas ut för tredje året i rad, går till det företag som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet.

 

Syftet med priset är att lyfta upp de bästa exemplen av den ökande mängd organisationer som ser en hållbar och hälsosam arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av sin affärsstrategi. 

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, juryns ordförande är Göran Hägglund, styrelseordförande på Feelgood.

Göteborgs tingsrätt är länsvinnare i Västra Götaland och vidare som finalist till Sveriges Friskaste Företag med följande motivering:

”I en tuff bransch visar Göteborgs tingsrätt att det går att vända en negativ trend, bryta strukturer och sätta fokus på arbetsmiljö och hälsa. Genom att skapa ett modernt och närvarande ledarskap med små arbetsgrupper och satsa på kompetensutveckling inom ledarskap på alla chefsnivåer har Göteborgs tingsrätt ökat arbetsglädjen och engagemanget bland medarbetarna. Resultatet är en arbetsmiljö som präglas av laganda och delaktighet där sjuktalen har sjunkit med 3% på kort tid. Därför är Göteborgs tingsrätt Västra Götalands friskaste företag 2019 och en av sju finalister att bli Sveriges Friskaste Företag.”

– Det är med stolthet och glädje som vi tillsammans tar emot denna fina utmärkelse som jag tar som ett kvitto på vårt långsiktiga arbete. Det är våra fantastiska medarbetare som gjort det hela möjligt, säger Johan Kvart, lagman på Göteborgs tingsrätt.

Tävlingen har varit öppen för alla organisationer i Sverige och totalt har drygt 160 företag deltagit. En representant för företaget har först svarat på en enkät med frågor inom områdena systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sju finalister, däribland Göteborgs tingsrätt i Västra Götalands län.

– Göteborgs tingsrätt är ett utmärkt exempel på hur en organisations strategiska arbete med arbetsmiljö får positiva effekter på många nyckelområden, inklusive arbetsglädje, engagemang och lojalitet, säger Joachim Morath, vd för Feelgood.

Vinnaren presenteras i mars 2020 och kommer att utses av en jury som förutom Göran Hägglund består av följande experter inom arbetsmiljö och hälsa: Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

– Det finns direkta kopplingar mellan friska organisationer och deras förmåga att prestera goda resultat. Med den här utmärkelsen vill vi lyfta fram de organisationer som lyckats extra väl med sitt hälso- och arbetsmiljöarbete och som kan inspirera andra. säger Göran Hägglund, styrelseordförande för Feelgood och juryns ordförande. 

För mer information, kontakta:

Joachim Morath
VD, Feelgood
Telefon: 08-545 810 00
E-post: joachim.morath@feelgood.se

Majken Roos
HR-administratör, Göteborgs tingsrätt
Telefon: 031-701 13 55
E-post: Majken.roos@dom.se

Om Feelgood
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Feelgood hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Företaget har idag 750 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 300 kunder över 825 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.feelgood.se.