Hoppa till huvudinnehåll

Behandling för privatpersoner

Nämndemansgården har gedigen erfarenhet av behandling av skadligt bruk och beroende. Sedan starten 1987 i Blentarp har vi bedrivit och förfinat vår 12-stegsbehandling och adderat KBT och MI för att kunna möta era individuella behov. Vi erbjuder privatpersoner professionell beroendebehandling i både heldygnsvård och öppenvård, vi har även ett unikt erbjudande av medicinska tjänster där varje insats skräddarsys efter dina behov.

Medicinska tjänster

I de fall du behöver medicinskt understödd behandling innan du går in i vidare beroendebehandling så ger vår medicinenhet i Blentarp möjlighet till anpassad abstinensbehandling och återhämtning utifrån dina specifika behov. Vi är ett unikt alternativ till den offentliga beroendevården.

Internat

Vi erbjuder heldygnsvård på våra Internat i Blentarp och i Karmansbo. Internatbehandling riktar sig främst till dig som har ett behov av att bryta helt med din nuvarande livssituation och under en kortare period helt fokusera på ditt tillfrisknande i en trygg och rogivande miljö.

Läs mer om våra internat nedan.

Öppenvård

För dig som vill göra din beroendebehandling i öppenvård, för att helt eller delvis kunna behålla dina dagliga rutiner i vardagen, så erbjuder vi flera alternativ. Vi bedriver öppenbehandling på våra rehabcenter samt digital beroendebehandling.

Läs mer om våra tjänster inom öppenvård.

Efterbehandling

Efter grundbehandling på internat eller högintensiv öppenbehandling följer alltid en efterbehandling. Efterbehandlingen ger dig ett fortsatt stöd i ditt tillfrisknade och en möjlighet att i grupp förankra och fortsätta den förändringsprocess som startats i grundbehandlingen.

Anhörig

För dig som anhörig, medberoende eller vuxet barn erbjuds stöd och rådgivning fysisk eller digital form, bland annat en anhörigkonsultation med syfte att ge dig rådgivning i ett mer akut skeende.

 

Tilläggstjänster

I de fall du behöver extra stöd i ditt tillfrisknande så kan vi erbjuda dig som gör beroendebehandling i öppenvård eller efterbehandling en digital nykterhetskontroll.