Hoppa till huvudinnehåll
På bilden från vänster: Ragnar Aspenes Health & Safety Engineer och Karin Andersson Health & Safety Coordinator Sweden

Veoneer Sweden finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2023

För sjätte året i rad utser Feelgood Sveriges friskaste företag. Som en av sex finalister har Veoneer visat hur systematiskt arbetsmiljöarbete bidrar till friska medarbetare och god arbetsmiljö.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Veoneer Sweden är finalist med följande motivering:

Bra systematik och en stark vilja att ständigt förbättras driver arbetsmiljö-arbetet framåt hos Veoneer Sweden. Säkerhetskulturen prioriteras, med stödjande system, för att identifiera och åtgärda risker i tid. Mångfald och inkludering lyfts fram genom obligatoriska workshops. Kommunikationsarbetet bedrivs strategiskt med flera stående mötesformat, och varje medarbetares viktiga roll i helheten synliggörs aktivt för att öka förståelse och engagemang. Chefer utbildas inom arbetsmiljö och hälsofrämjande ledarskap, och genom mentorskapsprogram utvecklas talanger till goda framtida ledare. Hälsofrämjande aktiviteter och individuell coachning inom hälsa och livsstil erbjuds.  

- Vi vill vara Sveriges bästa arbetsgivare. En framgångsfaktor i vår ambition är ett systematiskt arbetsmiljöarbete som genomsyrar hela organisationen och en hög tilltro till våra engagerade medarbetare. Vi är transparenta inför våra utmaningar och tar oss framåt på ett strategiskt och ihärdigt sätt, säger Jennie Hammer Viskari, MD på Veoneer Sweden AB.

- Det är inspirerande att se hur Veoneer satsar på ledarskap, med utbildningar, ledarskapsprogram, mentorskap, speed-dating mellan chefer och medarbetare med mera, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.  

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Carola Lemne, tidigare vd på Svenskt Näringsliv och juryns ordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson, tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, vd på Feelgood.

På bilden från vänster: Ragnar Aspenes Health & Safety Engineer och Karin Andersson Health & Safety Coordinator Sweden

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Karin Andersson, Health & Safety Coordinator Veoneer Sweden, 073-856 80 58, karin.andersson@veoneer.com

Om Feelgood