Hoppa till huvudinnehåll

Sveriges Friskaste Företag – nomineringen öppen

För tredje året i följd kan du nu nominera din organisation till utmärkelsens Sveriges Friskaste Företag (https://sverigesfriskasteforetag.se/). Tävlingen är öppen för alla, både det offentliga Sverige och för företag i det privata näringslivet. Vinnaren blir den organisation som lyckats allra bäst med att skapa en arbetsplats med friska medarbetare.

Syftet med Sveriges Friskaste Företag är att lyfta upp de goda exemplen och visa att företag med friska medarbetare skapar friska organisationer. Detta som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Utmärkelsen har delats ut sedan 2017 och tidigare vinnare är Stora Enso Skutskärs bruk (2017) samt Byggmästar’n i Skåne (2018).

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood som utser vinnarföretaget tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, juryns ordförande är Göran Hägglund, styrelseordförande på Feelgood.

– Sedan vi instiftade Sveriges Friskaste Företag för tre år sedan har vi fått in en stor mängd goda exempel på organisationer som tar ansvar för sina medarbetares hälsa och som jobbar hårt för att skapa friska företag. Det är företag som jobbar systematiskt med sin arbetsmiljö och som ett resultat av detta får både högre frisknärvaro och ökad produktivitet, säger Göran Hägglund.  

Organisationer som är intresserade av att delta i Sveriges Friskaste Företag anmäler sig genom att svara på en enkät där de utvärderas inom fyra övergripande områden som har sin utgångspunkt i forskning om vad som skapar friska organisationer. Utvärderingen baseras på följande områden; systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv. Mottagaren av utmärkelsen presenteras under våren 2020.

Läs mer på www.sverigesfriskasteforetag.se.

Stockholm 2019-06-24
Feelgood Svenska AB (publ)

För mer information, kontakta:

Sofia Wreding
Projektledare för Sveriges Friskaste Företag
Telefon: 070-499 51 11
E-post: sofia.wreding@feelgood.se

Göran Hägglund
Styrelseordförande, Feelgood
Telefon: 072 -077 35 98
E-post: goran.hagglund@feelgood.se

Om Feelgood
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretagför det moderna arbetslivet. Med visionen att ha Sveriges friskaste kunder får vi människor och organisationer att må bra. Vi vet att företag och organisationer som satsar på sina medarbetares livskvalitet gör en lönsam investering. Att systematiskt och förebyggande arbeta med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehab eller krishantering leder till förbättrad produktivitet och sänkta kostnader. Därför erbjuder Feelgoods specialister allt som behövs för det moderna arbetslivet. Feelgood har nu 750 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på 120 platser i Sverige (i egen regi eller med partners) Feelgood grundades 1995 och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.feelgood.se.