Hoppa till huvudinnehåll
logga Sveriges friskaste företag
Från vänster: Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, Joachim Morath, VD Feelgood, Karren Fells, HR-chef SISAB, Claes Magnus...

Nu öppnar nomineringen till Sveriges friskaste företag

För sjätte året i rad startar nu nomineringen till Feelgoods utmärkelse Sveriges friskaste företag. Med utmärkelsen vill Feelgood lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och arbetsmiljö.

Allt fler företag och organisationer ser en hållbar arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av verksamhetsstrategin. Med Sveriges friskaste företag vill Feelgood inspirera företag och organisationer att arbeta mer systematiskt med arbetsmiljön och hälsan hos sina medarbetare.

- Mycket är just nu under omstöpning i arbetslivet och på arbetsplatser, och vi påverkas av allt som pågår i vår omvärld. Stora förändringar ökar behovet av ett fungerande arbetsliv, fungerande arbetsmiljö ur alla perspektiv och att ha medarbetare som mår bra. Det är precis det vi vill lyfta fram i utmärkelsen. Vi vill synliggöra de organisationer och företag som aktivt arbetar för att tillgodose en sund arbetsmiljö och ett friskt arbetsklimat både på och utanför den fysiska arbetsplatsen, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.

De nominerade företagen utvärderas utifrån fyra övergripande områden som samtliga har betydelse för skapandet av friska organisationer, nämligen: systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv. Vinnarföretaget utses av en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa. 

SISAB, som vann förra året, uppmanar alla att nominera sin arbetsgivare, eller sin arbetsplats till utmärkelsen Sveriges friskaste företag. Det är en bekräftelse på att företagets strategi och insatser inom arbetsmiljöarbetet får ett högt betyg.

– Vilken glädje, vi är så tacksamma för utmärkelsen vi fick. Den stolthet jag känner för mina kollegor och allt som vi gjort tillsammans vet inga gränser när vi kan kalla SISAB för det friskaste företaget i Sverige 2021. Det finns så många kloka medarbetare och ledare på SISAB som bidrar till att göra vår arbetsmiljö lite bättre varje dag, så att vi alltid har fokus på vårt viktiga uppdrag. Tack till Feelgood och tack till alla vardagshjältar på SISAB, säger Claes Magnusson, vd SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB.

Nomineringen stänger 31 januari. Finalisterna presenteras i april, och den slutliga vinnaren i maj. www.sverigesfriskasteforetag.se

 

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Sara Lundgren, projektledare Sveriges friskaste företag, 076-339 06 06, sara.lundgren@feelgood.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Vi har idag drygt 1 000 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på 155 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 1,2 miljoner medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se