Hoppa till huvudinnehåll

Feelgood förvärvar Quality Cares verksamhet

Feelgood Sjukvård AB har den 20 juni tecknat avtal om att överta Quality Cares verksamhet. Quality Care har hälso- och vårdtjänster för både företag och privatpersoner, med stor kundgrupp via försäkringsbolag. Affären är en del av Feelgoods tillväxtstrategi och stärker positionen som ledande hälsoföretaget för det moderna arbetslivet.

- Quality Care har ett genomarbetat hälsokoncept, specialistläkarverksamhet med mycket bred kompetens och ett attraktivt premiumerbjudande. Med detta är förvärvet ett viktigt steg i att vi på Feelgood stärker och breddar vårt erbjudande. Jag ser fram emot att tillsammans med Quality Care stärka våra kundrelationer, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.

Quality Care har sin verksamhet i Stockholm med tjänster genom försäkringsbolag, via arbetsgivare och för allmänheten. I erbjudandet ingår bland annat paketerade företagstjänster, läkarbesök för en rad specialistområden, hälsoundersökningar, arbetslivsrelaterad hälsa och premiumtjänster.

- Quality Care får nu möjlighet att expandera och utvecklas på ett säkert och tryggt sätt med all den kompetens som Feelgood har. Tillsammans kan vi bredda erbjudandet inom premiumtjänster och hälso- och sjukvårdstjänster till både befintliga och nya kunder, säger Lars-Göran Kjellin, vd på Quality Care.

Förvärvet genomförs genom ett så kallat inkråmsförvärv. Tillträde till förvärvet planeras till 1 oktober 2023.

 

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Cecilia Höjgård Höök, CFO Feelgood, 070-092 24 84, cecilia.hojgardhook@feelgood.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Vi hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap, skadligt bruk och vid behov rehabilitering eller krishantering. Vi har idag drygt 1 000 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på 127 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder 1,2 miljoner medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se