Hoppa till huvudinnehåll

Feelgood förvärvar Länshälsan Uppsala med stark etablering i regionen

Feelgood Svenska AB har idag tecknat avtal om förvärv av Länshälsan Uppsala, med enheter på fyra orter i regionen. Affären är en del av Feelgoods tillväxtstrategi och stärker positionen som rikstäckande och som ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet.

- Jag är väldigt glad att vi har möjlighet att göra det här förvärvet. Länshälsan Uppsala är väletablerad som en stark partner i regionen, och har kompetenta medarbetare med lång erfarenhet. Förvärvet är ett viktigt steg i vår strategi att stärka den lokala närvaron på viktiga marknader, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.

Länshälsan Uppsala har enheter i Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar. Bolaget har en omsättning på 40 miljoner SEK 2020, 31 medarbetare och 560 kundföretag. Bolaget har en stark lokal förankring sedan många år, sedan 2004 under detta bolagsnamn. Med lång erfarenhet av företagshälsa och chefsstöd arbetar man inom områdena: organisation & ledarskap, hälsa, hållbar rehabilitering och arbetsmiljö.

Dessutom har Feelgood affärsområdet organisation och ledarskap, vilket passar vår affärsenhet Uppsala Chefsforum bra säger Annika Hilborn, VD på Länshälsan Uppsala.

Förvärvet genomförs genom att Feelgood förvärvar samtliga aktier i bolaget. Tillträde sker 1 februari 2022.

För mer information kontakta:

Joachim Morath, VD Feelgood, 070 -213 08 23, joachim.morath@feelgood.se

Cecilia Höjgård Höök, CFO Feelgood, 070-092 24 84, cecilia.hojgardhook@feelgood.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Feelgood hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Företaget har idag 700 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder över 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se