Hoppa till huvudinnehåll
Volvo Cars vinnare

Volvo Cars är Sveriges friskaste företag 2020

För fjärde året i rad utses Sveriges friskaste företag av Feelgood. 2020 års vinnare, Volvo Cars, utmärker sig med ett högt engagemang och utomordentlig systematik i arbetsmiljöarbetet. Volvo Cars har genom detta skapat en lyhörd och riskförebyggande organisation där medarbetare får hjälp att utvecklas.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag uppmärksammar arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö, något som har varit speciellt utmanande under pandemiåret 2020.

Utmärkelsen delas ut till Volvo Cars med följande motivering:

Volvo Cars har stort engagemang och god systematik i sitt arbetsmiljöarbete, vilket har resulterat i en positiv utveckling under företagets kontinuerliga resa. Säkerheten är i fokus och det proaktiva arbetet har ökat betydligt, även kring kulturfrågor. Arbetet med att förebygga risker är noggrant och omfattar deltagande i forskningsprojekt. Volvo Cars delar regelbundet goda exempel på hälsofrämjande insatser över hela världen. På så sätt kom ”hälsomånaden” till Sverige, vilket ökat medvetenheten i hälsofrågor. Cheferna ges goda förutsättningar att utvecklas som ledare, och mentorskap främjar både juniora och seniora ledare. Det finns en tydlig struktur för uppföljning mellan chefer och medarbetare, där stor vikt också läggs vid mjuka värden. Därför är Volvo Cars Sveriges friskaste företag 2020.

Volvo Cars verksamheter i Sverige har totalt ca 25 000 anställda.

Mer om vinnarna och finalisterna


På bilden från vänster: 
Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef, Feelgood
Hanna Fager, Leader of Corporate Functions and People Experience, Volvo Cars
Michael Gustafsson, Head of Health, Safety & Security, Volvo Cars

Foto: Henrik Sandsjö