Hoppa till huvudinnehåll
avslappning

Reflektion i påsk

Denna tid på året sköljer det en stor våg av ”Äntligen!” över oss. Dagarna blir längre, solen börjar värma och vårvintern besöker de norra delarna av vårt land. Dessutom står vi inför årets första långhelg där många av oss får några extra dagar ledigt. Äntligen!

Det kan kännas som om vi kommit ut på andra sidan tunneln och lite frågande undrar hur vi lyckats ta oss igenom dessa månader då solen, i bästa fall, endast gästspelar en kort stund på dagen.

För att inte tappa bort denna tid behöver vi stanna upp och njuta, reflektera. Tiden går så fort så vi behöver inte redan nu tänka på vad som ska hända nästa månad och månaden där på. Våga pausa stunden. 

Enligt hjärnforskaren Jill Bolte Taylor varar en känsla i nittio sekunder. Känslor som ilska eller frustration varar alltså inte längre än så. Men allt som oftast göder vi dem genom att koppla tankar kring dem och låter dessa tankar gå om och om igen. Känslor som inte gör oss något gott får vi försöka rida ut, men tankar och känslor som i ställer får oss att må bra och bli lyckliga bör vi försöka spinna vidare på. Sätt sköna känslor på repris. 

Var hittar vi då platsen som ger oss de bästa reflektionsmöjligheterna och där vi kan låta andningen nå ända ner i magen? Givetvis väldigt individuellt, men ett tips kan vara ute i naturen. Bjud med din familj eller en vän. Har du barn kanske du kan locka med äggjakt i naturen, så här till påsk. Låt de sinnen som du besitter vara aktiverade och låt intrycken komma från omgivningen, mobilen ska alltså endast fungera som kamera om den nu ska följa med.

Feelgood önskar dig en glad återhämtande påsk!