Hoppa till huvudinnehåll
kollegor

Feelgood förvärvar Sveriges fjärde största företagshälsa – Dalarnas Företagshälsa 

Feelgood har förvärvat Dalarnas Företagshälsa, Dalarnas största och landets fjärde största företagshälsa, med enheter på fyra orter i regionen. Affären är en del av Feelgoods tillväxtstrategi och stärker Feelgoods position som rikstäckande och som ledande hälsoföretaget för det moderna arbetslivet.

- Jag är väldigt glad att vi har möjlighet att göra det här förvärvet. Det är ett steg i vår strategi att stärka den lokala närvaron på viktiga marknader. Vi har redan idag ett väl fungerande samarbete mellan bolagen och Dalarnas Företagshälsa har många starka kundrelationer som vi ser fram emot att bygga vidare på, säger Joachim Morath, vd på Feelgood.

Dalarnas Företagshälsa är en fristående företagshälsa med enheter i Falun, Borlänge, Hedemora och Ludvika och en omsättning på 71 miljoner SEK 2020. Bolaget har funnit sedan 1969, har 59 medarbetare och drygt 800 kundföretag.

- Feelgood är ett stabilt företag med en stark vision. Man har kommit långt med sin digitala utveckling vilket nu kommer oss till del, liksom en gedigen produkt-portfölj. Den lokala förankringen kommer att bestå, något som är viktigt både för oss och för våra kunder, säger Tom Silverklo, vd på Dalarnas Företagshälsa.

Förvärvet genomförs genom att Feelgood förvärvar samtliga aktier i bolaget. Tillträde till förvärvet sker efter att berörda kommuner godkänt Feelgood som ny ägare, vilket förväntas ske under perioden augusti-september 2021.