Hoppa till huvudinnehåll
man vandrar

Feelgood förvärvar Nämndemansgården, ledande inom beroendebehandling

Feelgood Svenska AB har idag tecknat avtal om förvärv av Nämndemansgården, Nordens ledande behandlingsföretag inom beroenderelaterad ohälsa. Förvärvet är en del av Feelgoods tillväxtstrategi och stärker erbjudandet inom skadligt bruk.

- Med Nämndemansgårdens gedigna kunskap och bredd får vi ökad möjlighet att erbjuda våra kunder stöd i hela kedjan från förebyggande insatser till olika typer av behandling inom skadligt bruk. Vi har samarbetat sedan många år och varit delägare sedan 2017, så vi är väl bekanta med verksamheten och kan nu utvecklas tillsammans, säger Joachim Morath, vd på Feelgood. 

Nämndemansgården grundades av Birgitta Crafoord 1987 och verksamheten omfattar såväl rådgivning och utbildning som avgiftning och behandling i öppenvård eller på internat. Insatserna riktar sig till individer i beroende och deras närstående samt till företag, kommuner och vårdgivare, med fokus på att minska konsekvenserna av riskbruk och beroende av alkohol, droger eller spel. Nämndemansgården har en omsättning på 116,1 miljoner SEK (2021), har 120 medarbetare på 20 platser i Sverige, och behandlar ca 1000 individer per år.

- Med Feelgood får vi en branschledande ägare med utvecklingsvilja, större resurser, etablerad marknadsplattform och stor kundbas. Vi kommer därmed kunna öka vår utvecklingstakt och nå fler företag, medarbetare och privatpersoner i behov av Nämndemansgårdens tjänster, säger Martin Franklin, vd på Nämndemansgården. 

- Feelgoods strategiska tankar om kopplingen mellan beroendeproblematik och företagshälsa är spännande och kommer att vara en plattform för ökat stöd till personer med beroendeproblem. Det är med varm och trygg hand jag lämnar över ägarskapet, säger Nämndemansgårdens huvudägare Thomas Wiklund.

Tillträde till förvärvet sker 1 maj.