Hoppa till huvudinnehåll
Johan Engström Chef Region Norr Feelgood och Margareta Lundgren avdelningschef på Fastighets- och serviceförvaltningen Piteå Kommun

Städenheten på Piteå kommun är Norrbottens läns friskaste företag – kan bli Sveriges Friskaste Företag

Städenheten på Fastighets- och serviceförvaltningen vid Piteå kommun är Norrbottens läns friskaste företag och går nu vidare som en av sju nominerade i landet till att vinna utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2019. Priset, som i år delas ut för tredje året i rad, går till det företag som lyckats bäst med att skapa en sund arbetsplats där medarbetarna mår bra och där jobbet är en bidragande faktor till hälsa och livskvalitet.

 

Bild: Johan Engström Chef Region Norr Feelgood och Margareta Lundgren avdelningschef på Fastighets- och serviceförvaltningen Piteå Kommun

Syftet med priset är att lyfta upp de bästa exemplen av den ökande mängd organisationer som ser en hållbar och hälsosam arbetsmiljö med friska medarbetare som en central del av sin affärsstrategi. 

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, juryns ordförande är Göran Hägglund, styrelseordförande på Feelgood.

Städenheten på Fastighets- och serviceförvaltningen vid Piteå kommun är länsvinnare i Norrbotten och vidare som finalist till Sveriges Friskaste Företag med följande motivering:

”Med ett människocentrerat ledarskap, decentraliserat ansvar och snabba beslutsvägar bevisar Städenheten på Fastighets- och serviceförvaltningen vid Piteå kommun att det är fullt möjligt att skapa friska organisationer även inom traditionellt hårt sjukskrivningsdrabbade yrken. Genom att arbeta systematiskt och proaktivt med individuella hälsovisioner, stort engagemang och en stark gemensam vilja att göra ett bra jobb har Städenheten byggt en frisk organisation som präglas av tillit och glädje där människor orkar och vill jobba långsiktigt.

Därför är Städenheten på Fastighets- och serviceförvaltningen vid Piteå kommun årets länsvinnare i Norrbottens läns och en av sju finalister i Sveriges Friskaste Företag 2019.”

– Vår utgångspunkt är att vara frisk är något mer än bara ”att inte vara sjuk”. En mycket viktig ingrediens för en frisk arbetsplats är arbetsglädje vilket vi har tagit fasta på. Det kräver inte högre budget men det kräver delaktighet och engagemang, på riktigt, säger Margareta Lundgren, avdelningschef på Fastighets- och serviceförvaltningen inom Piteå Kommun.

Tävlingen har varit öppen för alla organisationer i Sverige och totalt har drygt 160 företag deltagit. En representant för företaget har först svarat på en enkät med frågor inom områdena systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sju finalister, däribland Städenheten på Fastighets- och serviceförvaltningen vid Piteå kommun i Norrbottens län.

Städenheten i Piteå kommun är ett inspirerande exempel på hur ett ledarskap med omtanke om och fokus på varje individ skapar en frisk och välmående organisation med engagerade medarbetare, säger Joachim Morath, VD Feelgood.

Vinnaren presenteras i mars 2020 och kommer att utses av en jury som förutom Göran Hägglund består av följande experter inom arbetsmiljö och hälsa: Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD för Feelgood.

– Det finns direkta kopplingar mellan friska organisationer och deras förmåga att prestera goda resultat. Med den här utmärkelsen vill vi lyfta fram de organisationer som lyckats extra väl med sitt hälso- och arbetsmiljöarbete och som kan inspirera andra. säger Göran Hägglund, styrelseordförande för Feelgood och juryns ordförande. 

För mer information, kontakta:

Joachim Morath
VD, Feelgood
Telefon: 08-545 810 00
E-post: joachim.morath@feelgood.se

Margareta Lundgren
Avdelningschef på Fastighets- och serviceförvaltningen inom Piteå Kommun
Telefon: 0911-69 61 53
E-post: Margareta.Lundgren@pitea.se

Om Feelgood
Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Feelgood hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Företaget har idag 750 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 120 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 300 kunder över 825 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och är noterat på Nasdaq Stockholm. www.feelgood.se.