Hoppa till huvudinnehåll
Sveriges friskaste företag logotyp

Finalister utsedda till Sveriges friskaste företag – industrier och kommuner starka

Feelgood utser för femte året i rad Sveriges friskaste företag. Utmärkelsen syftar till att lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Med Sveriges friskaste företag vill Feelgood inspirera företag och organisationer att arbeta mer med systematiskt arbetsmiljöarbete. Förväntningarna ökar på arbetsgivare och chefer. När det sker stora förändringar i arbetslivet, vårt sätt att jobba och i omvärlden är det extra viktigt med en god arbetsmiljö och ett gott ledarskap för att skapa en väl fungerande arbetsplats.

­– Jobbet är en faktor som kan göra oss friska, och satsningar från arbetsgivare ger resultat. I år visar industrin tillsammans med kommuner och regioner att systematiskt arbetsmiljöarbete inspirerar medarbetare att själva engagera sig i friskfaktorer på jobbet, säger Joachim Morath, VD på Feelgood.

Företagshälsa består inte av enstaka insatser utan av systematiskt arbete för en god arbetsmiljö. De tävlande i Sveriges friskaste företag bedöms på åtgärder som har gett konkreta resultat för både individen och organisationen inom arbetsmiljö, ledarskap, hälsa och medarbetarskap.

Årets finalister är:

  • Derome – träindustriföretag
  • Löf regionernas ömsesidiga försäkringsbolag – försäkringsbolag
  • Nacka kommun – samhällsservice
  • Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning – samhällsservice/förvaltning
  • SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB – kommunalt fastighetsbolag
  • Tetra Pak – förpackningsindustribolag   

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i mitten av maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Göran Hägglund, juryordförande, Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson, tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD på Feelgood.

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Feelgood hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Företaget har idag 800 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 125 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder över 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se