Hoppa till huvudinnehåll
Therese Åkesson, HR-chef, Mikael Frejdeman, arbetsmiljöspecialist (på skärmen) och Alexander Åhlund, HR-specialist med inriktning Arbetsmiljö & Hälsa

Derome finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag

På bilden: Therese Åkesson, HR-chef, Mikael Frejdeman, arbetsmiljöspecialist (på skärmen) och Alexander Åhlund, HR-specialist med inriktning Arbetsmiljö & Hälsa

För femte året i rad utser Feelgood Sveriges friskaste företag. Som en av sex finalister har Derome visat hur systematiskt arbetsmiljöarbete bidrar till friska medarbetare och god arbetsmiljö.

Utmärkelsen Sveriges friskaste företag syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Derome är finalist med följande motivering:

Hos den familjeägda träindustrin Derome lever kärnvärdena och kulturen. Arbetsmiljöarbetet är en strategisk fråga, med väletablerade stödfunktioner som arbetsmiljösamordnare i alla koncernbolag. Mentorskap används frekvent, medarbetare uppmuntras att påverka och förbättra verksamheten, och en hög grad av delaktighet återspeglas i medarbetarundersökningen. Gemensam utbildning för ledare och skyddsombud skapar samstämmighet kring det förebyggande arbetet för att erbjuda en trygg och utvecklande arbetsplats. Ett målmedvetet arbete med kompetensutveckling, skyddsronder och riskobservationer har skapat en säkerhetskultur i det tidigare högriskyrket.

– Vi är stolta och glada att utnämnas som en av finalisterna i Sveriges friskaste företag. Ett fint kvitto på vårt fokus inom arbetsmiljö och hälsa där vi idag jobbar mer riskförebyggande och har ett närmare samarbete mellan våra olika verksamheter. Alltid med målet att våra medarbetare ska trivas på sin arbetsplats, må bra och utvecklas, säger Therese Åkesson, HR-chef inom Derome.

– Det är inspirerande att ta del av hur Derome skapar en stark kultur av trygg och hälsosam arbetsplats i en traditionell industrimiljö, med engagerade och nöjda medarbetare, säger Joachim Morath, VD på Feelgood.

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Göran Hägglund, juryordförande och Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson, tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD på Feelgood.

För mer information kontakta:

Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationschef Feelgood, 070-728 56 50, asa.rexnygard@feelgood.se

Therese Åkesson, HR-chef Derome, 0340-66 64 56, therese.akesson@derome.se

Om Feelgood

Feelgood är Sveriges ledande hälsoföretag för det moderna arbetslivet. Feelgood hjälper företag och organisationer att förbättra produktivitet och sänka kostnader genom att arbeta systematiskt och förebyggande med arbetsmiljö, hållbar hälsa, ledarskap, medarbetarskap och vid behov rehabilitering eller krishantering. Företaget har idag 800 medarbetare som möter kunderna både digitalt och på ca 125 platser i Sverige. Totalt omfattar Feelgoods 8 000 kunder över 800 000 medarbetare. Feelgood grundades 1995 och ägs sedan 2021 av den finska vårdkoncernen Terveystalo Healthcare OY. www.feelgood.se