Hoppa till huvudinnehåll

Årets finalister utsedda till utmärkelsen Sveriges friskaste företag 2020

Feelgood utser för fjärde året i rad Sveriges friskaste företag. Utmärkelsen syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare, över hela Sverige och i alla branscher, som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

Med Sveriges friskaste företag vill Feelgood inspirera företag och organisationer att arbeta mer systematiskt med sin arbetsmiljö och hälsa.

Aldrig tidigare har arbetsgivares och chefers insatser för en sund arbetsmiljö varit mer centrala än under pandemiåret 2020. Nya förutsättningar kring arbetsförhållanden, vare sig det handlar om att jobba hemifrån eller under annorlunda omständigheter på arbetsplatsen, ställer extraordinära krav på medarbetarna och än mer på ledarskapet.

Årets sex finalister har alla visat på stort ledarskap under en utmanande tid:

  • Afa Försäkring, försäkringsbolag med ca 670 anställda
  • AstraZeneca Sverige, bioläkemedelsföretag med ca 7 400 anställda
  • B3 Consulting Group, IT- och managementkonsulter med ca 640 anställda
  • SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, fastighetsbolag med ca 270 anställda
  • Svenska Bostäder, fastighetsbolag med ca 340 anställda
  • Volvo Cars, biltillverkare med ca 26 000 anställda

Företagen bedöms på åtgärder som har gett konkreta resultat för både individen och organisationen inom arbetsmiljö, ledarskap, hälsa och medarbetarskap.

- I år är Sveriges friskaste företag viktigare än någonsin. Många verksamheter har fått ställa om ordentligt i sina arbetssätt och årets finalister är alla ett bevis på att det går att göra, även under ett år som präglas av pandemin, säger Joachim Morath, VD på Feelgood.

Vinnaren av Sveriges friskaste företag presenteras i maj.

Bakom utmärkelsen står hälsoföretaget Feelgood, som tillsammans med en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, utser finalister och vinnare.

Juryn består av Göran Hägglund, juryordförande och Irene Jensen, professor i företagshälsa, Göran Johnsson tidigare ordförande för IF Metall, Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR samt Joachim Morath, VD på Feelgood.

 

För mer information kontakta:

asa.rexnygard@feelgood.se

 

Om Feelgood

www.feelgood.se