Hoppa till huvudinnehåll

Undvik de negativa effekterna av stress

Plats
Digitalt i Zoom
Pris
Kostnadsfritt
Datum
2024-09-04, 08:30-09:00
2024-09-05, 08:30-09:00
Anmäl dig här

Stress kan vara en utlösande faktor för psykisk ohälsa, så att motverka stress är faktiskt att motverka psykisk ohälsa i allmänhet. Som chef kan du också motverka de negativa effekterna för gruppen och organisationen, som kan bli allvarliga men som man kanske inte alltid tänker på.

Oftast ser vi bara de negativa effekter av stress som påverkar individen. Fysiska signaler som hjärtklappning eller tryck över bröstet. Trötthet eller svårigheter att fokusera. Men långvarig stress får ofta många fler konsekvenser, som ökad irritabilitet, svårigheter att se andra perspektiv och att ta in information.

Förutom individen och anhöriga drabbas ofta även organisationen och gruppen. Stress kan leda till fler konflikter, stort produktionsbortfall, ökat risktagande och fler fel - och blir alltså kostsamt i flera aspekter, även för arbetsgivaren.

Vad kan du då göra som chef? Det är inte din uppgift att hålla stödsamtal med din medarbetare men att stötta på rätt sätt kan möta medarbetarens behov och reducera risken för långvarig stress.

Välkommen till vårt kostnadsfria webbinarium där Feelgoods psykolog berättar om hur stress fungerar och dess effekter, och tipsar om vad du som arbetsgivare kan göra för att underlätta.

Talare

Rebecca Barahona, psykolog Feelgood

Anmälan

Du anmäler dig enkelt genom att klicka på "Anmäl dig här" ovan och välja det tillfälle som passar dig bäst. Tipsa gärna dina kollegor också. Webbinariet är kostnadsfritt. Efter anmälan får du en bekräftelse via e-post med all information du behöver för att ansluta till webbinariet via Zoom.

Har du frågor så hör av dig till marknad@feelgood.se.

Varmt välkommen!