Feelgood-dagen 2024
Välkommen till ett inspirerande digitalt event för chefer, HR och andra som är engagerade i arbetsmiljöfrågor. Hur lyckas vi med arbetsmiljö och hälsa? Vad är hälsoekonomi och hur vet vi att vi satsar på rätt saker? Vad blir extra viktigt i dagens arbetsliv?
Feelgoods experter ger också kunskap och tips om riskminimering, friskfaktorer, unga medarbetare och att vinna mycket på små förändringar. Bjud gärna med vänner och kollegor! Alla är välkomna oavsett om man är kund hos Feelgood eller inte.
Eventet är kostnadsfritt och livesänds digitalt. Klicka på knappen Anmäl dig här ovan för att anmäla dig.
Torsdag 28 november kl 13:00-16:00
Plats: Digitalt
Kostnadsfritt
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss på feelgooddagen@feelgood.se. Varmt välkommen!
Program
Moderatorer: Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationsdirektör, och Magnus Nyqvist, säljchef och ansvarig affärsutveckling skadligt bruk, båda Feelgood
Hälsoekonomi i praktiken – hur gör vi det som ger störst värde?
För ekonomi i hälso- och arbetsmiljöarbetet behöver vi lägga pengarna på det som faktiskt ger önskad effekt. Och jämföra förebyggande investeringar med de kostnader som uppstår om vi väntar tills något har hänt. Grundorsaker till brister i arbetsmiljö och hälsa finns ofta i organisationen, inte hos individen, så för hållbara resultat är det avgörande att åtgärda på rätt nivå. Vad är då viktigast att prioritera? Hur får du upp hälsoekonomi på ledningens agenda?
Sofia Lundahl, organisationskonsult Feelgood
Så skapar vi den viktiga säkerhetskulturen
Det sker alltför många arbetsplatsolyckor i Sverige. Goda säkerhetsrutiner räcker inte om föreskrifterna inte följs i praktiken. Beteendeförändring kan därför vara den viktigaste länken i det förebyggande arbetet. Hur skapar du en kultur där alla hjälps åt att minimera riskerna?
Per Bengtsson, organisationskonsult Feelgood
Droger på arbetsplatsen – en säkerhetsrisk för alla branscher
Droger och andra former av skadligt bruk kan ge stora negativa konsekvenser på arbetsplatsen. Olyckor, felaktiga beslut, sjukfrånvaro, produktionsbortfall eller skadat varumärke. Hur kan du jobba förebyggande för att minska den allvarliga säkerhetsrisken och vad kan drogtester ge svar på?
Ulrik Bonnevier, affärsområdeschef skadligt bruk Feelgood
Robin Öberg, specialist skadligt bruk Feelgood
Små förändringar i ungas sjukfrånvaro kan ge stora vinster
Unga har dubbelt så hög korttidssjukfrånvaro som äldre kollegor, enligt Feelgoods Jobbhälsorapport 2024. Sjukfrånvaro är en hög kostnad för arbetsgivare, väl värd att investera för att förebygga. Vad skulle det innebära att minska de ungas frånvaro med bara några procent?
Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationsdirektör Feelgood
Hur får vi de unga att inte vara sjukskrivna så ofta?
Traditionella faktorer som brukar påverka sjukfrånvaro kan inte förklara den stora skillnaden mellan unga och övriga åldersgrupper när det gäller korttidssjukskrivningar. Så vad beror det på och vad kan vi göra åt det? Möjliga orsaker, behovet av kommunikation och tips på hur du praktiskt kan prata med unga medarbetare om sjukfrånvaro.
Charlotte Valleskog, chefspsykolog Feelgood
Charlotte Wallin, chefsläkare Feelgood
Cornelia Karlberg, områdesansvarig rehabilitering och ohälsa Feelgood
Friskfaktorernas betydelse och hur vi stärker dem
När människor trivs på jobbet och har förutsättningar och vilja att göra ett bra jobb ger det positiva effekter både mänskligt och ekonomiskt. I Feelgoods Jobbhälsorapport syns tydliga positiva samband hos dem som har friskfaktorer på plats. Men totalt sett ligger vissa faktorer lägre än de borde, och alltför många har ingen friskfaktor alls. Hur kan du locka fram hela potentialen hos dina medarbetare?
Charlotte Valleskog, chefspsykolog Feelgood
Charlotte Wallin, chefsläkare Feelgood
Att främja hälsa i dagens arbetsliv
Ett framåtriktat panelsamtal kring arbetsgivares utmaningar just nu, hur de påverkar det förebyggande arbetet kring hälsa och arbetsmiljö och vad som blir viktigt för att lyckas. Hur påverkas vi till exempel av psykisk ohälsa, snabba förändringar, en orolig omvärld, lågkonjunktur och vår digitala arbetsmiljö? Vad behöver vi titta extra på och hur maxar vi friskfaktorerna?
Panel:
Stefan Kullgren, vd Feelgood
Charlotte Valleskog, chefspsykolog Feelgood
Charlotte Wallin, chefsläkare Feelgood
Ulrik Bonnevier, affärsområdeschef skadligt bruk Feelgood
Moderator:
Åsa Rex Nygård, marknads- och kommunikationsdirektör Feelgood
Pausa med rörelse
Feelgood-dagen skulle inte leva upp till sitt namn utan de viktiga pauserna. Därför tar vi självklart, tillsammans med er, aktiva pauser med jämna mellanrum under eftermiddagen. Följ med och få tips som du sedan kan ha nytta av varje dag.
Peter Sjödin, teamledare och personlig tränare Feelgood