Hoppa till huvudinnehåll
kollegor går och pratar

Feelgood förvärvar Länshälsan Uppsala

Feelgood Svenska AB har tecknat avtal om förvärv av Länshälsan Uppsala, med enheter på fyra orter. Affären är en del av Feelgoods tillväxtstrategi och stärker Feelgoods position som rikstäckande och som ledande hälsoföretaget för det moderna arbetslivet.

- Jag är väldigt glad att vi har möjlighet att göra det här förvärvet. Länshälsan Uppsala är väletablerad som en stark partner i regionen, och har kompetenta medarbetare med lång erfarenhet. Förvärvet är ett viktigt steg i vår strategi att stärka den lokala närvaron på viktiga marknader, säger Joachim Morath, vd på Feelgood. 

Länshälsan Uppsala har enheter i Uppsala, Enköping, Tierp och Östhammar. Bolaget har en omsättning på 40 miljoner SEK 2020, 31 medarbetare och 560 kundföretag. Bolaget är en stark lokalt förankrade sedan många år, sedan 2004 under detta bolagsnamn, med lång erfarenhet av företagshälsa. Man arbetar inom områdena: organisation & ledarskap, hälsa, hållbar rehabilitering och arbetsmiljö. 

- Med Feelgood ser vi att Länshälsan får en stark ägare vilket ger stabilitet och en stark position på den lokala marknaden. Det blir bra för både kunder och medarbetare. Feelgood har kommit långt inom digitalisering och är branschledande med digitala lösningar, digitala tjänster och leveransformer.  Dessutom har Feelgood affärsområdet organisation och ledarskap, vilket passar vår affärsenhet Uppsala Chefsforum bra säger Annika Hilborn, VD på Länshälsan Uppsala. 

Förvärvet genomförs genom att Feelgood förvärvar samtliga aktier i bolaget. Tillträde sker 1 februari 2022.