Är du sugen på något riktigt gott men också hälsosamt till påsk?
Testa vår smarriga morotskaka och njut!
Raw morotskaka
Ca 15 små bitar
Botten
20 dadlar, urkärnade
2,5 dl rivna morötter
0,75 dl smält kokosolja
0,75 dl kokosmjöl eller mandelmjöl
2,5 dl valnötter
2 tsk kanel
0,75 tsk mald muskot
1 tsk mald ingefära
0,75 tsk flingsalt
Hacka dadlar och riv morötter innan du mixar dem tillsammans med kokosolja, kokosmjöl/madelmjöl, valnötter, kanel, muskot, ingefära och salt i en stark matberedare eller mixer. Ta en form och klä med bakplåtspapper, tryck sedan ner smeten och platta till. Ställ in i frysen.
Frosting
0,4 dl krämig kokosmjölk (det vita lagret)
1,25 dl cashewnötter (blötlägg minst 5 timmar innan) 1 msk honung
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver/vaniljextrakt
Några droppar citronjuice
Nötter eller frön till toppning
Mixa kokosmjölk, cashewnötter, honung, kokosolja, vaniljpulver och några droppar citronjuice i en stark mixer eller matberedare och mixa tills smeten har blivit krämig. Tar ca 6-7 minuter, så ha lite tålamod. Bred sedan ut frostingen på botten du gjort innan och ställ i kylskåpet tills servering. Hacka valnötter eller ta frön/blommor och strö över som garnering. Skär morotskakan i små bitar.
Njut!
Ps. Blev det mycket kaka? Den passar utmärkt att frysa in :)