Hoppa till huvudinnehåll

Företagsanpassad utbildning

För närvarande genomförs alla våra utbildningar digitalt live med anledning av covid-19. Vi har din säkerhet i fokus och vi följer noggrant myndigheternas rekommendationer

Passa på att boka in ett företagsanpassat webbinarium för era chefer om att leda på distans och hantera den ökade risken för skadligt bruk. Läs mer här!

Utbildning - workshops - seminarier

Vi skräddarsyr och företagsanpassar när ni vill öka kunskapen på arbetsplatsen

Utbildningen läggs upp efter era önskemål, med utgångspunkt från deltagarnas behov och tidigare kunskaper. Utbildningen kan genomföras digitalt eller coronaanpassat på företaget eller i valfri lämplig lokal.

Alna har stor erfarenhet

Vi på Alna har en bred kompetens och många års erfarenhet av utbildning och praktiskt arbete i och kring frågor om skadligt bruk i arbetslivet. Det handlar om metoder för att hantera akuta problem, arbetsrättsliga frågor, förebyggande arbete, rehabilitering och naturligtvis ledarskapet. Vi har utbildat många stora och små företag.

Vi anpassar utbildningen för olika personalgrupper, till exempel chefer, arbetsledare, fackligt aktiva, skyddsombud, m fl.

Utbildningen kan också läggas upp för att fokusera på ett särskilt område, till exempel stress, hälsa, livsstil eller de obekväma samtalen.

De vanligaste utbildningar vi genomför handlar om att ge chefer kunskap i att förebygga och hantera situationer som kan uppstå på arbetsplatsen, att våga se och agera utifrån ett chefsansvar.

Det kan också vara att ge samtliga anställda kunskaper om skadligt bruk utifrån sina egna levnadsvanor men även roller och ansvar som kollega och medarbetare. T ex vad kan man göra om man misstänker att en arbetskamrat har problem?

En annan vanlig utbildning är arbetsmiljöutbildning för chefer och skyddsombud inom området bruk, riskbruk och skadligt bruk med syftet att klargöra vad de får, ska och bör göra utifrån befogenheter och skyldigheter.

Kontakta Alna för mer information och offert.

Mer information

Alnas utbildning ger resultat. Läs mer Så tycker kunderna om Alnas utbildning. Klicka här