Hoppa till huvudinnehåll
blodtryck

Medicin Direkt Vård för privatpersoner i Östersund

Medicin Direkt erbjuder privatpersoner vaccinationer, intyg, hälsoundersökningar och mindre operationer. Kostnadseffektiv och trygg vård i nära samarbete med Feelgood Företagshälsovård i Östersund.

Hos oss kan du använda din sjukvårdsförsäkring eller betala själv. Du som har sjukvårdsförsäkring – kontakta ditt försäkringsbolag och be om en tid till Medicin Direkt i Östersund.

Kontakt

Telefon: 063-670 20 00, tonval 2 (Telefontid: måndag, torsdag 09:00-11:30 samt tisdag, onsdag, fredag 09:00-10:30.)

E-post: medicindirekt@feelgood.se

Om du som kund inte kan eller vill genomföra ett fysiskt besök, tveka inte att höra av dig. Vi har möjlighet att ha kontakter via säker videoteknik eller telefon.

Hälsoundersökningar

Hur mår du? En hälsoundersökning ger dig kunskap om ditt medicinska tillstånd, förebygger ohälsa och inspirerar dig till ökat välbefinnande. Vi erbjuder olika typer av hälsoundersökningar. Vår stora hälsoundersökning är en gedigen genomgång för att i tid upptäcka viktiga och åtgärdbara riskfaktorer framförallt inom områdena hjärta/kärl och diabetes. Du kan läsa mer i våra informationsblad om hälsoundersökningar nedan.

Intyg

Behöver du intyg för högre körkortsbehörighet, sjöfolk, au pair, utlandsstudier/arbete, travlicens, fallskärmshoppning, adoption eller för utfärdande av invaliditetsintyg till ditt försäkringsbolag? Hos oss träffar du läkare som undersöker dig och hjälper dig med det intyg du behöver. Ring Medicin Direkt för att boka.

Vaccinationer

Ska du ut och resa? Hos oss träffar du sjuksköterskor med utbildning i resemedicin och som fortlöpande uppdateras med de senaste vaccinrekommendationerna och eventuella sjukdomsutbrott världen över. Vid ditt första besök går vi kostnadsfritt i lugn och ro igenom vad du har för skydd sedan tidigare, vad du behöver fylla på inför aktuell resa och påbörjar vaccinationen. Du får även information om hur du skyddar dig mot andra sjukdomar som det inte går att vaccinera sig mot.

Hos oss får du en bokad tid, blir kallad när det är dags för nästa vaccindos och för din säkerhet har vi alltid läkare på plats. Förutom resevaccin kan vi även hjälpa dig med vaccin mot TBE (fästingburen hjärninflammation), influensa samt påfyllnad av dina grundvacciner (stelkramp, difteri, kikhosta, polio m m). Du kan även boka tid för enbart rådgivning mot en besökskostnad. Notera att vi inte vaccinerar barn under 18 månader.
Du kan använda din sjukvårdsförsäkring eller betala själv (se prislista nedan). Oavsett om du har sjukvårdsförsäkring eller inte, ring oss och boka tid.

Nu vaccinerar vi mot bältros

Bältros, eller herpes zoster, är en infektionssjukdom som endast drabbar dig som tidigare har haft vattkoppor och yttrar sig i form av smärtsamma hudutslag. Oavsett hur frisk du känner dig försämras immunsystemet i takt med att du blir äldre, vilket innebär att risken för bältros ökar, särskilt om du är över 50 år. Alla som har haft vattkoppor tidigare i livet riskerar att få bältros, eftersom man som en konsekvens av vattkoppor bär på det virus som kan utlösa bältros.

Det enda sättet att minska risken för bältros är att vaccinera sig. Medicin Direkt erbjuder vaccination med Shingrix, se prislistan. Läs mer här 

Kirurgi

Har du hudförändringar som du funderar på att ta bort? Boka tid till en av våra erfarna allmänläkare. Vid besöket görs en undersökning  och tillsammans beslutar ni om förutsättningarna för en eventuell operation. I de flesta fall behöver man även göra en analys av det man har tagit bort. Du kan använda din sjukvårdsförsäkring eller betala själv. Du som har sjukvårdsförsäkring – kontakta ditt försäkringsbolag och be om en tid till Medicin Direkt i Östersund.

Dietist

Vår legitimerade dietist har specialistkunskaper om matens betydelse vid hälsa och sjukdom och arbetar med att förebygga och behandla olika sjukdomstillstånd med hjälp av ändringar i matintaget. Många gånger är kosten avgörande för hur väl övrig medicinsk behandling fungerar och bra matvanor är en viktig del i en hälsosam livsstil. Dietisten ger individuellt anpassade kostråd vid till exempel:

  • Hjärt- kärlssjukdom, högt blodtryck, höga blodfetter
  • Diabetes typ I och II
  • Matallergi- och intolerans
  • Övervikt
  • Undernäring
  • Mag- tarmsjukdomar
  • IBS (irritable bowel syndrome)

Du som har en sjukvårdsförsäkring kan i många fall ha möjlighet att besöka dietist genom försäkringen. Kontakta ditt försäkringsbolag för att se vilka möjligheter du har. Vi kan också ta emot privata besök med eller utan läkarremiss.

Samtalsstöd

Känner du dig stressad eller orolig? Har du svårt att sova? Behöver du prata med någon? Ibland behövs ett andrum i vardagen, ett sammanhang där du får möta dig själv i samtal och veta att det du sagt stannar där. Att gå i samtalsterapi innebär en möjlighet att sätta ord på det som känns jobbigt och få hjälp att se saker i ett nytt perspektiv. Att få en ökad förståelse för vem du själv är. Vi förmedlar kontakt med erfaren psykolog. Vid första besöket diskuterar ni dina behov och önskemål. Därefter kommer ni tillsammans överens om hur ni fortsätter på bästa sätt. Vi är tydligt inriktade på praktisk förändring och har ett konkret fokus på individuella hinder och möjligheter. Du som har sjukvårdsförsäkring – kontakta ditt försäkringsbolag och be om en tid till en leg. psykolog på Medicin Direkt i Östersund.

Sjukvårdsförsäkring

Du som har sjukvårdsförsäkring – kontakta ditt försäkringsbolag och be om en tid på Medicin Direkt i Östersund. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag.