Hoppa till huvudinnehåll

MediYoga i grupp

hjärta
Plats
Feelgood City, Östra Hamngatan 26 i Göteborg
Pris
9 800 kr per deltagare exklusive moms. I priset ingår 6 tillfällen, onsdagar med start 27 oktober och avslut 1 december.
Datum
2021-10-27, 14:00-15:30
Anmäl dig här

MediYoga är en kombination av mjuka lugna rörelser, medveten andning, avslappning och meditation. Flera av yogapassen har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Du behöver dock inte vara sjuk för att ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag. Yogaövningarna, som utförs långsamt och kontrollerat, är utformade för att öka fysisk flexibilitet
och skapa mental avslappning.

Innehåll

Varje grupptillfälle inleds med en kort information då det också finns möjlighet att ställa frågor till kursledaren. Därefter startar passet och deltagarna blir guidade i medveten andning, mjuka rörelser, avspänning och meditation. Rörelserna kan anpassas så att var och en utför dem efter sin förmåga. Deltagarna får också lära sig olika koncentrationstekniker som gör det lättare att hålla fokus, t ex ögonrörelser, hand- och fingerrörelser och att ljuda samt träna sig i att lyssna inåt och minska prestationstänket. Man väljer själv om man vill göra övningarna sittande på yogamatta eller på en stol. De yogapass och meditationer som vi går igenom kommer även ges som digital nedladdning, för att underlätta hemträning. Kursen leds av Annika Wahlberg, leg sjukgymnast/ergonom samt instruktör i MediYoga.

Yoga generellt och MediYoga specifikt är kraftfulla komplementära metoder för återhämtning och rehabilitering, där en lång rad fysiska, mentala och emotionella obalanser påverkas, reduceras och till och med botas med hjälp av regelbunden träning.

Reflektioner från tidigare deltagare:
”Känner mig lugnare och kan sova nu”
”Bra upplägg och en fin start för en novis i ämnet. Gjort att jag känner mig hel och mera rofylld”
”Mina magsmärtor har gått att kontrollera/försvinner genom andningsövningarna och jag hittar tillbaka till lugn snabbare efter oro”

Målgrupp

Personer som upplever olika typer av psykosomatiska besvär, t ex smärta, vid stressrelaterade symtom.

Anmälan och avbokningsregler

Anmäl dig via mejl genom att klicka på "Anmäl dig här" ovan. Ange kursdeltagarens namn, telefonnummer samt faktureringsadress och referens som godkänt utbildningen.

Om avbokning av kursen sker senare än 14 dagar innan kursstart debiteras hela kursavgiften.

Har du frågor så hör av dig till annika.wahlberg@feelgood.se.

Varmt välkommen!