Hoppa till huvudinnehåll

Internatbehandling - Karmansbo Tillfrisknande i en lantlig och vacker miljö

På vackert belägna Karmansbo Herrgård i Kolsva strax utanför Köping finns vårt nya internat. Internatet har inriktning på vuxna män och kvinnor som befinner sig i yrkeslivet och som har en beroendeproblematik. Herrgården med sin 1700-tals miljö, vackra natur och dedikerad behandlingspersonal kommer att ge de bästa förutsättningarna för en behandling och en möjlighet att fortsätta fokusera på sin väg till tillfrisknande.

Behandling med dig i fokus

Att göra en behandling på internat innebär att du kan helt fokusera på din förändringsprocess under en kort (och intensiv) period. Samtidigt får du en möjlighet till miljöombyte samt att bryta destruktiva mönster.

På Karmansbo fokuserar vi inte bara på missbruk och beroende. För oss är det lika viktigt med alla aspekter av psykisk hälsa. Det kan till exempel handla om hantering av stress, ångest, depressioner och relationssvårigheter. 

Vad ingår i behandlingen?

  • Grundbehandlingen är i regel 5 veckor
  • Strategisk och strukturerad behandling med metoder som KBT, MI och ACT. Terapi i både gruppform, enskilt som samtal och eget arbete under handledning
  • Team av utbildade alkohol- och drogbehandlare, psykoterapeut, KBT-terapeut, sjuksköterska och behandlingsassistenter. Läkare finns tillgänglig en dag i veckan
  • NADA-akupunktur
  • Personal dygnet runt
  • Efterbehandling
  • Anhörigstöd i form av en anhörigkurs

Boende och logi

Karmansbo är beläget i en Herrgård bestående av fem byggnader. Alla rum är enkelrum med eget badrum. Vi erbjuder stora gemensamhetsytor och vacker miljö. Du serveras stor frukostbuffé och måltider med stort utbud av hälsosam och hemlagad kost.

Under din vistelse erbjuds du möjlighet till att motionera i vårt gym, bada bastu med utsikt över sjön och meditera.

Anhörigstöd till närstående

Anhörigstöd till dina närstående i form av en digital anhörigkurs ingår.

Läs om anhörigstöd och medberoende.