Information och vägledning till dig som arbetsgivare

Coronaviruset

Feelgood sammanställer här information från olika källor. Vår rekommendation är att följa utvecklingen och hålla sig uppdaterad på Krisinformation.se . Det finns nu ett nationellt informationsnummer att ringa för att ställa allmänna frågor om Covid-19: 113 13. Feelgood kan vid behov stötta med krishantering. Det går bra att höra av sig till Feelgood gällande oro som inte kan...

Stöd i en ovanlig vardag

Hur kan företaget fungera när alla bara tänker på en sak?

Sällan har så många varit så oroliga över en och samma sak som nu. Hur ska företagen kunna fungera under ett så stort moln av oro? Det enda sättet är förstås att vi alla hjälps åt så mycket vi kan, med vad vi kan.

Manual

Tvätta händerna som ett proffs

Noggrann handhygien är extra viktigt just nu. Se gärna Feelgoods manual om hur man gör på bästa sätt. Sätt upp den på arbetsplatsen och dela den gärna med andra. Manualen finns både på svenska och engelska.

Tips från vår organisationspsykolog

Att leda på distans i Coronatider

Ledarskap

Det sker dramatiska åtgärder runt omkring oss: gränser stängs, sjukvården knäar, gymnasier distansutbildar och människor sitter i karantän. Världsledare fattar drastiska beslut och media använder stora bokstäver. Vårt system i hjärnan som hanterar hot och rädsla aktiveras, vilket gör att vi agerar mer kortsiktigt, själviskt och känslostyrt.

Arbeta hemma

Teamkänsla och hälsa på nya sätt

Covid-19-pandemin rubbar vår struktur och våra rutiner, och vi befinner oss alla i en period av oro och ovisshet. Den sociala kontakten med kollegor kan försvåras när många arbetar hemifrån och inte längre träffas naturligt på arbetsplatsen. Vi har också en utmaning i att ta hand om oss själva och vår hälsa, när vi knappt vet om vi vågar oss ut för att träna.