Feelgood Grev Turegatan

Kurser

Artrosskola

I Artrosskolan får du veta vad artros är, vad det kan bero på och hur det kan behandlas. Det finns mycket du kan göra själv för att lindra dina besvär och i Artrosskolan får du råd om vad och hur du kan göra.

Artrosskolan består av tre teoritillfällen. Därefter kan du välja att få ett individuellt anpassat träningsprogram, som du har möjlighet att träna under övervakning av fysioterapeut i 6 veckor. Du kan också välja att direkt påbörja träningen på egen hand.

För mer information maila till Pernilla Svensson eller Cecilia Gardtman.

Du kan också nå oss genom att  ringa receptionen på telefon: 08-505 797 00

KOL

Både svenska och internationella forskningsresultat visar att personer med astma eller KOL som deltagit i rehabilitering hos fysioterapeut får bättre hälsa och livskvalité. Konditionen ökar och andfåddheten minskar.

Den här kursen ger dig bland annat tips om andningsteknik, stress, kostråd och hjälp till att förbättra din fysiska kondition.

För mer information maila Tuija Aijala eller ring receptionen på telefon 08-505 797 00.

Graviditetsrelaterade besvär

Information för gravida med bäcken- och/eller ländryggssmärta

Graviditetsrelaterad bäcken- och/eller ländryggssmärta, är ett vanligt problem som drabbar 20-35 procent av de gravida kvinnorna. Smärtan och funktionsnedsättningen kan kvarstå hela graviditeten, men smärtan och besvären kan påverkas med rätt omhändertagande. Det är viktigt att den gravida tidigt får information om sitt tillstånd och prognosen så att man inte utvecklar ett undvikande beteende och negativt tänkande om sina smärtor.

På Feelgood erbjuder vi ett informationstillfälle i grupp. Syftet är att ge den gravida ökad kunskap och förståelse för sina besvär samt att minska oro och rädsla. 
Utbildningen leds av fysioterapeut/sjukgymnast med erfarenhet av gravidrelaterade besvär.

Innehåll:
- Anatomi
- Orsaker till smärta
- Råd o regim för att hantera besvären
- Information om bäckenbälte och TENS

Efter gruppinformationstillfället finns möjlighet att vid behov boka individuell tid hos fysioterapeut/sjukgymnast. Kvinnor med riskgraviditet erbjuds alltid individuellt besök.

Vi erbjuder bassängträning för de som deltagit i informationen och där behov finns.  Träningen är speciellt anpassad för gravida med bäcken- och/eller ländryggssmärta. Anmälan sker i samband med informationsträffen som är en del i patientbehandlingen.

Vi erbjuder också:
- Akupunkturbehandling
- TENS utprovning/uthyrning
- Stabiliseringsträning