Hoppa till huvudinnehåll

Organisatorisk och social arbetsmiljö 29 mars

kollegor pratar
Plats
Digitalt i Zoom
Pris
3 550 kr per deltagare exklusive moms
Datum
2023-03-29, 09:00-12:00
Anmäl dig här

En god organisatorisk och social arbetsmiljö främjar produktivitet, effektivitet, trivsel och engagemang på arbetsplatsen. Dessutom är det en mycket viktig del av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Området rymmer viktiga och vardagliga frågor som stress, kommunikation och samarbete, men även sådant som regleras av lagstiftning t ex hot och våld, kränkande särbehandling, krishantering och ensamarbete.

Utbildningen tydliggör vad som ingår i det organisatoriska och sociala arbetsmiljöarbetet och går igenom lagstiftning och riktlinjer i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du som ledare får ökad kunskap, stöd och riktlinjer för att arbeta vidare med dessa frågor på arbetsplatsen.

Innehåll

  • Lagar och föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö.
  • Genomgång av det organisatoriska och sociala området och dess olika delar. 
  • Chefens roll och medarbetarens ansvar. Skyddsombudets roll.
  • Kränkande särbehandling och konflikter.
  • Hot, våld och kris. Rutiner vid allvarliga händelser.

Teoripass varvas med grupparbeten och diskussion. Kursen leds av Feelgoods utbildare med goda kunskaper i arbetsmiljöfrågor och praktisk erfarenhet av arbetsmiljöarbete.

Målgrupp

Chefer, arbetsledare och skyddsombud.

Anmälan och avbokningsregler

Anmäl dig senast 15 mars genom att klicka på länken "Anmäl dig här". Efter anmälan får du en bekräftelse via e-post. När kursstarten närmar sig skickar vi ut länk för att ansluta via Zoom.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan person på samma företag. Vid avbokning mindre än 2 veckor före kursstart ska beställaren ersätta Feelgood med 100 % av kursavgiften. Feelgood har rätt att ställa in en kurs, varvid eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättning därutöver utbetalas ej.

Har du frågor så hör av dig till utbildning@feelgood.se.

Varmt välkommen!