Hoppa till huvudinnehåll

Ergonomi och hemarbete

jobb vid laptop
Plats
Digitalt i Zoom
Pris
1 450 kr per deltagare exklusive moms
Datum
2022-02-08, 10:30-11:45
Anmäl dig här

Mars 2020 minns vi som månaden då många medarbetare helt eller delvis uppmanades att arbeta på distans hemifrån. Detta har påverkat vår arbetsmiljö på flera sätt. Många upplever att det har skapat en större flexibilitet. En del upplever svårigheter att organisera sitt arbete och finna en struktur. Det kan också vara utmanande att uppnå en fullgod fysisk arbetsmiljö i det egna hemmet. Därför bjuder vi in till en digital föreläsning med fokus på ergonomi och hemarbete och de utmaningar det kan innebära. Vi förmedlar kunskap om hur medarbetare kan påverka sin arbetsdag och sin fysiska hemarbetsmiljö ur ett ergonomiskt och beteendemässigt perspektiv, för att inte slita på kroppen i onödan. 

Innehåll

  • Vad är belastningsergonomi? Fysisk, organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Anatomi
  • Arbetsställningar och arbetsrörelser
  • Anpassa hemarbetsplatsen och arbetsteknik
  • Vikten av variation och återhämtning 

Föreläsningen avser bildskärmsergonomi/laptoparbete vid hemarbete, och leds av en ergonom på Feelgood.

Målgrupp

Alla som arbetar hemifrån minst 1 dag per vecka.

Anmälan och avbokningsregler

Anmäl dig senast 3 februari genom att klicka på länken "Anmäl dig här". Efter anmälan får du en bekräftelse via e-post. När föreläsningen närmar sig skickar vi ut länk för att ansluta via Zoom.

Vid förhinder kan platsen överlåtas till annan person på samma företag. Vid avbokning mindre än 2 veckor före föreläsningen ska beställaren ersätta Feelgood med 100 % av avgiften. Feelgood har rätt att ställa in en föreläsning, varvid eventuellt inbetalda avgifter återbetalas. Ersättning därutöver utbetalas ej.

Har du frågor så hör av dig till info@feelgood.se.

Varmt välkommen!